Hopp til hovedinnhold

Snøskredvarsel for region Indre Fjordane torsdag 22.12.2022

Faregrad 2 - Moderat snøskredfare

Publisert:
Vind og nysnø kan gi ustabile forhold i nokre bratte heng. Unngå leområde kor det samlar seg fersk fokksnø, typisk bak ryggar, i søkk og renneformasjonar.

Skredfarevurdering

Onsdagens nysnøflak ventes å stabilisere seg og det blir færre heng det er lett å løse ut skred fra. Skiftende vindretning vil kunne gi noen ferske flakdannelser i nye hengretninger, fortrinnsvis mot nord og vest.

Eventuelle vedvarende svake lag ventes i lavere områder å være ødelagt av mildvær og regn. I høyere områder kan slike lag fortsatt finnes, nå dypere i snødekket.

Områder som ikke har fått ny nedbør som snø siste døgnet vil ha lav snøskredfare.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen få bratte heng. Skred kan bli store nok til å begrave og ta livet av deg (str 2).

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Onsdag 21. desember 2022

Det er foreløpig lite snø og mye oppstikkende stein og busker. Det kom noe påfyll i helgen, men det er fortsatt lite snø i terrenget. Det har kommet mest snø i Nordfjord, mindre lenger sør.

Snøen som kom forrige uke la seg på barmark. Der det lå fjorårssnø kan det finnes et rimlag som danner et vedvarende svakt lag. Det kalde klare været den siste tiden har gjort at det er rikelig med kantkorn og overflaterim.

Fjellvær

Onsdag 21. desember 2022

6 mm i døgnet, opp mot 16 mm i mest utsatt område. Nedbør som regn opp til 700 moh natt til onsdag. Bris fra sør. -7 °C til 0 °C på 1400 moh. Skyet.

Torsdag 22. desember 2022

Ingen nedbør av betydning. Bris fra nordøst. -14 °C til -4 °C på 1400 moh. Delvis skyet. Litt lavere temperatur utover dagen.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS